La Cova del Drac

Ja que ens posem n’hi havia que triar un nom i com que tinc recent el seminari que el meu mestre budista Dokushô Villalba va donar en la seu de la Asociació Zen  d’Alacant el passat mes d’octubre. M’ha inspirat per a triar aquest suggerent nom per a mi.

Un fragment cèlebre d’aquesta ensenyança tradicional diu:

Una vez un monje le preguntó: «He oído decir que usted enseña que el universo entero es una perla brillante. ¿Cómo debemos comprender esto?»

El maestro le respondió: «El universo entero es una perla brillante. ¿Qué es lo que hay que comprender?»

Al día siguiente fue el maestro quien preguntó al monje: «El universo entero es una perla brillante. ¿Cómo comprender esto?»

Y el monje respondió: «El universo entero es una perla brillante. ¿Qué es lo que hay que comprender?»

Al oír esto, Gensha le dijo: «Ahora sé que vives en la caverna de los demonios de la montaña negra.»

Aquest fragment inspira el títol de la bitàcola, la Cova és un espai interior més be oscur que els estudiants del zen tenim que clarificar a cada instant. Fer referència al Drac és un tema que no té res que vorer amb la història original però que personalment si en té molt de significat.

El subtítol de la bitàcola està en castellà per varies qüestions però la principal és que vol mostrar el caràcter bilingüe de l’autor d’aquest espai, estic pensant incloure articles en els dos idiomes, malgrat que m’agradaria que la majoria siguen en valencià…

En definitiva que estic agafant-li gustet a escriure a la bitàcola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.