EL SUTRA DE LA SUPREMA SAVIESA

Porte quasi vint anys recitant el Maka Hannya Singhio en castellà i japonès, avui un company de pràctica m’ha fet arribar aquesta traducció al valencià i no puc resistir la tentació de compartir-la en aquest espai amb tots vosaltres amb molt de gust.

DCF 1.0

EL COR DEL SUTRA DE LA SUPREMA SAVIESA QUE PERMET ANAR MÉS ENLLÀ

El bodhisattva Avalokitesvara, amb la pràctica profunda de la “Saviesa que permet anar més enllà”, comprén que els cinc agregats, tots, no són una altra cosa que buidor, i alleugerix així de tot sofriment i infortuni. Oh ?ariputra, les formes no són diferents de la buidor. La buidor no és diferent de les formes. Les formes són exactament buidor, i la buidor és exactament les formes. Sensació, percepció, formacions mentals i consciència aleshores també ho són. Oh, ?ariputra, aleshores tots els dhárma tenen l’aspecte de la buidor. No apareixen ni desapareixen, no són purs ni impurs, no creixen ni minven. Doncs, enmig de la buidor no hi ha forma, sensació, percepció, formació mental i consciència; ni ull, orella, nas, llengua, cos, ni ment. No hi ha color, so, olor, sabor, tacte i pensaments. No hi ha cap domini visual, fins arribar a cap domini de la consciència. No hi ha ni ignorància ni cap extinció de la ignorància, no n’hi ha cap d’aquestes fins arribar a no haver-hi vellesa ni mort, ni extinció de la vellesa ni de la mort. No hi ha sofriment, causa, cessació i la via. No hi ha coneixement ni obtenció i fins i tot no hi ha no-obtenció. Els bodhisattva sostenint-se en la «Saviesa que permet anar més enllà» tenen, doncs, la ment sense obstacles ni dubtes. Com que no hi ha ni obstacles ni dubtes, doncs, no tenen por. Lluny de tot aferrament i il·lusió finalment poden assolir el Nirvana. Tots els buddha del passat, del present i del futur se sostenen en la «Saviesa que permet anar més enllà» i assolixen així el suprem complet i perfecte Despertar. Doncs hem de comprendre que «la Saviesa que permet anar més enllà» és el gran mantra universal, el gran mantra lluminós, el mantra suprem, el mantra incomparable que allibera de tot sofriment. És veritat i no hi ha error. Per això invoquem el mantra de la «la Saviesa que permet anar més enllà». Invoquem el mantra de la següent manera hem anat, hem anat, hem anat tots junts, hem anat enllà del més enllà, sobre la ribera del Despertar, i que així siga!

Ací una prova de la recitació en castellà per el grup Samaya, que casualment torna a actuar aquest mes en la ciutat de València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.