Comence a programar en Java, capítol 0

Estic aprenent a programar en Java! La programació sempre m’ha interessat, el primer programa que vaig escriure va ser fa uns deu anys, quan vaig descobrir Scrath, un programari perquè els joves aprenguen els fonaments de la programació. Vaig crear amb ell el “ComeNotas“, un programa perquè els meus alumnes aprengueren el nom de les notes musicals, vaig gaudir moltíssim en tot el procés de creació.

Després quan vaig desenvolupar la funció de Secretari en el meu cole va sorgir la necessitat d’organitzar-nos internament. Vaig descobrir Docges, un programa desenvolupat per Antonio Antón del que em va parlar molt bé Daniel Turienzo. Gràcies al fet que Antonio em va cedir el codi font i em va explicar el que és bàsic de com estava construït, vaig començar a estudiar el codi del programa i el més interessant i divertit vaig començar a adaptar-lo a les necessitats del nostre centre. Així vaig començar a aprendre php, MySQL, JavaScript i CSS tot un descobriment per a mi.

Vaig aprofitar els coneixements adquirits per a crear BiblioJocs, un recull d’activitats en línia per a utilitzar amb els alumnes.

Pense que per fi ha arribat el moment de posar-me seriosament a la feina, m’agrada programar i ara és el millor moment d’aprofundir. Arribat ací el més difícil és saber per on començar, molts llenguatges, molts paradigmes, opinions de tot tipus a favor i en contra d’uns i d’altres…

Finalment m’he decantat per Java, a la xarxa n’hi ha molta documentació i cursos. Els recursos que estic utilitzant són molt variats, des de llibres, podcast, cursos en Youtube, Coursera i aplicacions per a Android. El pla que estic seguint és visualitzar un vídeo al dia al mateix temps que llegeix i estudie… però crec que ho vaig a complementar amb articles en aquest blog per tal d’aclarir idees, malgrat que el problema fonamental és el temps i l’energia que això requereix…

De moment el que compta és que tinc molta il·lusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.