Beneficis de Metta, Amor Incondicional.

Continue llegint  Amor incondicional de  Sharon Salzberg i en aquesta ocasió m’ha cridat l’atenció aquest fragment:

El Buda afirmó que la intimidad y la solicitud que llenan nuestros corazones cuando se desarrolla la fuerza del amor incondicional aporta once beneficios específicos:
1. Dormirás fácilmente.
2. Despertarás fácilmente.
3. Tendrás sueños agradables.
4. La gente te querrá.
5. Devas (seres celestiales) y animales te amarán.
6. Los devas te protegerán.
7. Los peligros externos [venenos, armas y fuego] no te dañarán.
8. Tu cara estará radiante.
9. Tu mente se hallará serena.
10. Morirás sin confusión.
11. Volverás a nacer en reinos felices.

Conec a moltes persones de la nostra societat que tenim una vida completament diferent. Alguns tenen problemes per a dormir, a altres els costa eixir del llit i moltes vegades comencem el dia malhumorats. Els mals somnis son habituals.

Si ens parem un moment en algun lloc públic a vorer passar la gent, es veuen poquetes cares radiants, més bé tot el contrari, cares absentes amb orelles tapades per auriculars, tots en una closca invisible que ens fa parèixer morts vivents.

La nostra ment es comporta com un mico que no para de saltar de idea en idea atrapada pel que és més atractiu en cada instant o fugint del que no li agrada en el següent moment…

Ens em muntat una vida autómata a on la satisfacció de les nostres necessitats fisiològiques, emocionals i socials estan cobertes en menor o major mesura. Però la intuïció de que alguna cosa ens falta, un sentiment de carència profund que ens envolta molt sovint i del que fugint narcotitzant-mos per por a descobrir què és allò que ens fa tant de mal… fa que cerquem la nostra felicitat a on no la trobarem.

Pareix que alguna cosa no està funcionant en el nostre plantejament vital quan el que obtenim com a resultat de les nostres accions diàries dista tant dels beneficis que aporta viure des del cor, incondicionalment. Així que és hora de posar-se les piles ;D

1 Comment Beneficis de Metta, Amor Incondicional.

  1. Pingback: ¿Qué nos duele cuando duelen las rodillas? | La Cova del Drac

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.